torsdag 22 oktober 2015

ÄLGFÄRSBIFFAR MED PARMESANMOS


 
 
Nu är det jakttider och härom dagen blev det älgfärs. Älgfärs är inte lika fet som vanlig färs, och kan behövas späs på med lite extra fett. Det struntade vi i och tog lite grädde i stället, resultatet blev kanongott ändå.

600 g älgfärs
0,5 dl gul lök, riven
2 msk ströbröd
1 + 1 dl grädde
1 ägg
2 enbär, finhackade
1 msk smör
1 msk tamarisoja
salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 200°.
1. Blanda ströbröd och grädde och låt stå 4-5 minuter.
2. Blanda färsen och övriga ingredienser i en bunke.
3. Forma till biffar, stek dessa i en stekpanna 1,5-2 minuter per sida, lägg sedan över i en ugnssäker form. Skjutsa in i ugnen tills de har uppnått 72° kärntemperatur, det tar cirka 15 minuter.
4. I samma stekpanna, smält smör och skrapa loss kött som blivit kvar i panna. I med grädde och soja.
5. När köttet är klart, ta ut det och häll över sky som bildats i formen till såsen. Rör om och smaka av med salt och peppar.
6. Servera med potatismos smaksatt med 1 dl riven parmesanost och rårörda lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar