torsdag 9 augusti 2018

KLIBBIG KOREANSK KYCKLING






















 

 

Underbar koreansk kyckling som vi kör i ugnen med en sås med massor av gochujang.

600 g kycklingklubbor
1 msk maizena
1 msk sherry
salt, peppar
4 msk rostade sesamfrön
rapsolja

Såsen:
4 msk gochujang
4 msk ljus kinesisk soja
4 msk risvinäger
4 msk sherry
2 msk honung
4 msk jordgubbssylt
2 msk rapsolja
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
2 vitlöksklyftor, rivna

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda maizena med sherry och blanda med kycklingen i en bunke.
3. I en kastrull på medelvärme, fräs vitlök och ingefära, i med resten av ingredienserna till såsen, koka upp och låt sjuda tills det tjocknat lite.
4. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och fräs kyckligen ett par minuter på varje sida i rapsolja.
5. Spara hälften av såsen och blanda kycklingen med andra hälften.
6. Kör i ugnen 20-25 minuter eller tills det blivit riktigt klibbigt och gott.
7. Rosta under tiden sesamfröna i en het stekpanna.
8. Servera med ris eller nudlar och resten av såsen. Strö över sesamfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar