måndag 18 januari 2021

BANG BANG KYCKLING

Bang Bang


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namnet kommer från att man efter tillagning slår på köttet med en köttklubba, kavel eller liknande, och sedan drar isär det i strimlor. Det ska egentligen vara kycklingfilé men vi tar som vanligt lårfilén som är saftigare. Det ska också egentligen vara gurka, men vi tar pak choi så blir det lite matigare.

500 g kycklinglårfilé

Sås:
3 msk chiliolja (ta en god rapsolja om du inte vill ha så starkt)
2 msk kinesisk soja
1 msk svart risvinäger
0,5 msk socker

Tillbehör:
4 salladslökar, finhackade
2 msk sesamfrön
2 tsk sichuanpeppar
ett knippe pak choi
basmatiris
salt, svartpeppar

1. Rosta sichuanpepparen i en het stekpanna ett par minuter, mortla sedan och lägg i en liten skål. Lägg också sesamfröna i en liten skål.
2. Salta och peppra kycklingen. Koka den sedan i 20-25 minuter, och låt sedan svalna. Slå på köttet med en köttklubba eller liknande och dra sedan köttet i strimlor.
3. Stek eller woka pak choien i rapsolja på hög värme. Ställ åt sidan.
4. Blanda ingredienserna till såsen och rör om ordentligt.
5. Servera med ris i botten, kyckling och pak choi ovanpå. Ringla över den goda såsen och strö över sichuanpeppar och sesamfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar