torsdag 4 februari 2021

SHAHI PANEER


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shahi betyder kunglig, och för alla oss som gillar paneer är det här kungligt gott! 

Marinad:
1 tsk färsk ingefära, riven
1 tsk vitlök, riven
1 tsk tandoori masala
3 tsk vatten
ett paket paneer, 225 g, tärnad
rapsolja

Sås:
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
1 vitlöksklyfta, riven
2 tsk socker
1 tsk tandori masala
1 tsk garam masala
1 tsk chilipulver
1 tsk malen gurkmeja
2 tsk torkade bockhornsklöverblad
1 tsk malen kardemumma
1 burk goda krossade tomater
1 dl grädde
50 g cashewnötter, blötlagt i 1 dl vatten
rapsolja
salt

1. Blanda alla ingredienser utom rapsoljan till marinaden i en bunke och låt stå 15 minuter.
2. Mixa cashewnötterna och vattnet till en pasta.
3. I en stor stekpanna på medelvärme, i med rapsolja och fräs ingefära och vitlök i två minuter.
4. I med salt, socker, tandoori masala, garam masala, chilipulver, gurkmeja, bockhornsklöver och kardemumma och fräs ytterligare en minut.
5. I med tomaterna, grädden och cashewpastan. Rör om och låt sjuda 15 minuter.
6. Under tiden, hetta upp rapsoljan i en annan stekpanna och stek osten i några minuter, så den får lite färg runt om. Ta av från plattan.
7. När det återstår tre minuter på såsen, blanda i osten och låt den puttra med de sista minutrarna.
8. Servera med basmatiris och naanbröd eller pappadums.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar