onsdag 26 januari 2022

TORTIGLIONI CON LE CIME DI RAPA

cime di rapa puglia apulien orecchiette

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fick hem ett knippe cime di rapa med Årstiderna. Den har små knoppar som ser ut som broccoli, men smakar inte alls så, utan har en beskhet. I Puglia i södra Italien är orecchiette con le cime di rapa en nationalrätt. Vi har förenklat den en aning, och vi tog tortiglioni som vi hade hemma och som passade utmärkt.

400 g tortiglioni
ett knippe, cirka 250 g cime di rapa, grovhackad, men akta knopparna!
en vitlöksklyfta, finhackad
en peperoncino, krossad
1 msk Ponzu-soja
1 msk smör
färskriven parmesan

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs under tiden på medelhög värme vitlök, peperoncino och det gröna ett par minuter i smöret. I med sojan, rör om och låt stå tills pastan är klar.
3. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda med cime di rapan. Servera med parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar