onsdag 11 januari 2023

INDISKA POTATIS- OCH FISKCAKES

Väldigt goda, och bra om man vill få i barnen fisk.

6 mjöliga potatisar, delade
cirka 200 g vit fisk, vi hade fryst torskrygg
1 msk gott currypulver
panko
rapsolja
salt, svartpeppar

1. Koka potatisen i 20 minuter i saltat vatten, låt fisken koka med de sista 5 minuterna.
2. Häll av vattnet, och låt det svalna en aning.
3. Lägg blandningen i en bunke, och mosa med en gaffel. I med curry, salt och peppar och blanda ordentligt.
4. Forma till lagom stora plättar, vänd i panko och ställ i kylen i 20 minuter.
5. Hetta upp ganska mycket god rapsolja i en stekpanna på medelvärme och stek plättarna cirka 5 minuter på varje sida.
6. Servera med en god sallad, mango chutney eller blanda lika mängd majonnäs och turkisk yoghurt, salta, peppra och ha i lite dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar