onsdag 5 juli 2023

BISCOTTI AL CIOCCOLATO CON ARANCIA - ITALIENSKA CHOKLADSKORPOR MED APELSIN

ITALIENSKA CHOKLADKAKOR MED APELSIN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer kakor, nu italienska biscotti, med den trevliga kombinationen choklad och apelsin.

110 g vetemjöl
5 g torrjäst
1 msk kakao
60 g mandel, finhackad
75 g socker
50 g choklad, 70%, grovhackad
rivet skal från en ekologisk apelsin
1 ägg + en äggula
1 kryddmått vaniljpulver

1. Sätt ugnen på 180°.
2. Lägg mjöl, kakao, socker, choklad, apelsinskal, vaniljpulver och en nypa salt i en bunke och rör om.
3. Gör ett hål i mitten av det torra och häll i äggen. Knåda med händerna tills det blir en fin deg.
4. Forma degen till en rulle och platta sedan till den.
5. Lägg degen på bakplåtspapper på en plåt och kör i ugnen i 30 minuter.
6. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 10 minuter.
7. Skär degen i bitar, cirka 1-1,5 cm tjocka.
8. Sänk värmen i ugnen till 150° och kör i 30 minuter till.
9. Ta ut, låt svalna och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar