Kyckling på fredag var det någon som sjöng om en gång i tiden. Det här är en amerikansk variant på italienska scaloppine, alltså när man vänder kött i mjöl, steker det på hög värme och sedan sauterar det i en sås.
600 g kycklinglårfilé
salt, svartpeppar
vetemjöl
5 msk smör
5 msk olivolja
1 schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, rivna
2,5 dl god kycklingbuljong
2 msk pressad citronjuice
1 msk kapris
6 tunna skivor citron
1. Salta och peppra kycklingen och vänd sedan i vetemjöl.
2. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme, i med 1 msk smör och 2 msk olja. Stek kycklingen tills den får en fin gyllenbrun färg, 3-4 minuter per sida. Ta upp och lägg åt sidan.
3. Sänk värmen till medel, i med 1 msk smör, resten av olivoljan och fräs schalottenlöken i cirka 2 minuter. I med vitlöken och fräs 30 sekunder.
4. Slå på buljongen, låt puttra i cirka 5 minuter, eller tills den reducerats med en tredjedel.
5. Sänk värmen till låg, salta, lägg i citronjuice, kapris och kyckling. Låt sjuda 5-6 minuter tills kycklingen är färdig.
6. Rör i sista smöret och lägg i citronskivorna. Servera med ris eller ugnspotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar