Goda blomkålsplättar som man kan ha antingen som en smårätt eller som huvudrätt.
500 g blomkål, skurna i buketter
50 g självresande vetemjöl
3 ägg
1 msk picklade jalapenos eller finhackad röd chili
50 g riven cheddarost
2 msk finhackad färsk koriander
salt
rapsolja
limeklyftor
Limesås:
1 dl grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
1,5 msk limesaft
salt
1. Ångkoka blomkålen i cirka 10 minuter, kör sedan hastigt i mixer.
2. Blanda i en bunke med osten, chilin, koriandern och saltet.
3. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt.
4. Hetta upp rapsolja i en stor stekpanna och skeda ut 3-4 plättar i taget. Stek 2-3 minuter per sida, tills de blivit gyllene.
5. Servera med limesåsen och strö över extra färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar