Äntligen säsong för blodapelsiner igen, och då gör vi den här fantastiska kakan där man verkligen utnyttjar det goda. Den tar lång tid att göra men det är det absolut värt.
Fler recept med blodapelsin hittar du här!
2 blodapelsiner, helst ekologiska
180 g strösocker
3 ägg
0,5 dl rapsolja
180 g självjäsande mjöl
en nypa salt
Till frostingen:
100 g smör
130 g florsocker
juice från cirka en tredjedels blodapelsin
1. Lägg en hel blodapelsin i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och låt sjuda en timme tills den mjuknat.
2. När detta är klart, sätt ugnen på 170° och smörj en rektangulär brödform.
3. Skär den kokade blodapelsinen grovt och ta bort kärnorna. Kör den till en puré i en matberedare.
4. Ha i äggen, oljan, strösockret och en nypa salt och kör igen så det blandas.
5. Ha i mjölet och kör lite till.
6. Skrapa ner innehållet i brödformen och kör i ugnen i cirka 50-55 minuter. Ta ut och låt svalna.
7. Gör frostingen, vispa smöret fluffigt, sikta i florsockret och blanda sedan i blodapelsinjuicen.
8. Bred ut frostingen på kakan och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar