söndag 6 juli 2025

KRÄMIG HALLOUMI- OCH TOMATCURRY


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jätteenkel och god curry, där man lika gärna kan ta paneer istället för halloumi.

220 g halloumi eller paneer
1 gul lök, grovhackad
2 vitlöksklyftor, rivna
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
2 tsk spiskummin
2 tsp malda korianderfrön
1 tsk gurkmeja
1 burk goda krossade tomater
1 dl grädde
en stor näve spenat, fryst går bra, men urkramad
2 tsk socker
1 msk garam masala
rapsolja
salt

1. Skär osten i kuber.
2. I en stor stekpanna på medelvärme, i med rapsolja och fräs löken 3-4 minuter.
3. I med vitlök och ingefära och fräs någon minut till.
4. I med de torra kryddorna och fräs någon minut till.
5. I med tomaterna, rör om och låt puttra 6-7 minuter.
6. I med grädden, sänk värmen och låt sjuda 2-3 minuter.
7. Medan såsen puttrar, stek osten i en separat stekpanna på medelhög värme, tills den blir gyllene runt om.
8. Blanda i osten i såsen tillsammans med spenaten, sockret och garam masalan och lite salt. Låt sjuda 5 minuter.
9. Servera över basmatiris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar