När vi varit bortresta eller kommer hem sent brukar vi åka till den
lokala snabbmatskinesen och köpa med oss mat hem. Allas favorit är
Chicken Orange, och nu har jag äntligen, genom att kombinera ett par
recept, lyckats återskapa den rätten, fast ännu godare. Barnen älskar
också detta. Eftersom det är ganska många moment så tar det lite längre
tid, men det är det absolut värt.
Till kycklingen
700 g kycklinglår, eller kycklinglårfilé, strimlat
1 tsk shoyusoja
1 tsk torr sherry
0,75 dl maizena
rapsolja
Till apelsinsåsen
saften från 2 ekologiska apelsiner, rivet skal från den ena
2 tsk maizena +
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk färsk ingefära, riven
1 peperoncino
1 msk shoyusoja
1 tsk torr sherry
1 tsk risvinäger
2 tsk strösocker
salladslök
rapsolja
1. Börja med kycklingen. Blanda soja och sherry i en bunke, lägg i kycklingbitarna, rör om och låt stå medan du gör såsen.
2. Lägg apelsinskalen mellan två hushållspapper och kör i mikron 20 sekunder. Finhacka sedan och ställ åt sidan.
2. Gör såsen. Pressa apelsinerna så du får cirka 1 dl, blanda detta med 2 tsk maizena.
3. I en stekpanna, fräs vitlök, ingefära, hälften av apelsinskalen och chili på medelhög värme någon minut.
4. I med soja, vinäger, sherry och socker. Rör om så att sockret löses upp. I med apelsinsaften, låt det koka upp, sänk sedan värmen och ta av från spisen.
5. Vänd kycklingen i maizena och stek eller woka kycklingen på hög värme i ganska mycket olja (eller fritera om du har fritös) i omgångar tills den är klar.
6. När all kyckling är klar, blanda den med såsen, värm och servera med ris eller nudlar, garnera med salladslök och resten av apelsinskalen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar