måndag 9 mars 2015

BRYSSELKÅL KUNG PAO


 
 
Brysselkål kanske mest kopplas ihop med julen, eller som tillbehör till söndagssteken. Här använder vi det istället för kyckling i en gammal klassiker.

ett nät brysselkål
en stor näve svart- eller grönkål, grovhackat
1 msk maizena
2 vitlöklsklyftor, finhackade
1 msk färsk ingefära, fint strimlad
2 msk sambal oelek
0,25 dl ljus soja
0,25 dl vatten
1 msk risvinäger
1 msk socker
0,5 dl rostade jordnötter
rapsolja

1. Sätt ugnen på 225°. Skär bort "roten" på brysselkålen och skär varje i tre skivor. Blanda med lite rapsolja, salt och peppar och rosta i ugnen 20 minuter.
2. Blanda 1 msk maizena och 1 msk vatten i ett glas.
3. Fräs vitlök och ingefära i rapsolja på medelhög värme ett par minuter. Lägg i svartkålen och fräs ytterligare någon minut.
4. I med sambal och fräs ett par minuter. Sedan i med soja, socker, vinäger och vatten. Låt koka upp, dra sedan ned värmen och låt såsen tjockna. Blanda i brysselkålen.
5. Servera med ris och toppa med jordnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar