tisdag 12 november 2013

RENSKAV MED SVART TRUMPETSVAMP

Renskav är som sushi, har man inte ätit det på ett tag måste man bara ha det. Här är en variant där vi lyxar till det lite. Det går så klart bra med kantareller eller karl johan också.

2 paket ren- eller hjortskav
1,5 dl färsk eller torkad svart trumpetsvamp
3 vitlökar, finhackade
3 enbär, mortlade
1,5 dl vispgrädde
1 msk tamarisoja
2 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar

1. Om du använder torkad svamp, lägg den i blöt i varmt vatten i 15 minuter.
2. Fräs renskaven i smör i en stekpanna. Salta och peppra. I en annan panna, fräs svampen i smör med med vitlöken. Salta och ställ åt sidan.
3. När skaven börjar bli genomstekt, i med enbären och timjan. När skaven är klar, slå i svampen i pannan. Häll på grädde och soja, låte det puttra någon minut. Servera med ris och rårörda lingon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar