fredag 22 november 2013

TAGLIOLINI MED SAN DANIELE-SKINKA














 

 

I Udine i norra Italien är den fantastiske Toto Di Natale kungen sedan flera år. Det här är en variant på en rätt jag fick där på ett litet oansenligt ställe. Det går naturligtvis bra med annan lufttorkad skinka också men just den lokala San Daniele-skinkan i kombination med vallmofröna gör den extra god.

500 g tagliolini
8 skivor San Daniele-skinka
50 g smör
2 dl grädde
1 msk rivet citronskal
1 tsk torkad oregano
1 msk svarta vallmofrön
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och häll av i durkslag.
2. Skär fyra skinkskivor i strimlor och fräs i smöret tills det blir lite knaprigt. Tillsätt grädde, citronskal och oregano och låt sjuda ett par minuter.
3. Blanda i pastan i pannan med såsen. Tillsätt vallmofrön och salta och peppra.
4. Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med en skiva färsk skinka ovanpå varje. Buonissimo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar