tisdag 3 december 2013

KRISPIG FLÄSKWOK

En variant på ett recept jag inte har en aning om var jag såg. Kombinationen av krispiga grönsaker, kött, potatis och sichuanpeppar kan kännas lite udda, men blir väldigt bra. Sichuanpeppar har en speciell smak, lite syrlig och mintig, köps i kinamataffärer.

500 g fläskkarré, strimlad
1 bakpotatis, strimlad
1 ekologisk röd paprika strimlad
2 schalottenlökar, finhackade
4 salladslökar
1 tsk mortlad sichuanpeppar
rapsolja
salt

1. Värm upp woken, i med oljan och stek köttet så det blir genomstekt, lägg åt sidan.
2. Värm upp woken igen, i med lite olja och stek sichuanpepparen cirka 45 sekunder. Lägg i paprikan, löken och potatisen och stek cirka 5 minuter, se till så de behåller sin krispighet.
3. Blanda i köttet, salta och blanda runt.
4. Servera med basmatiris och strö över salladslöken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar