onsdag 19 mars 2014

PASTA BELLUCCI

Det är ganska ovanligt med blomkål och pasta, därför får den ovanligt vackra Monica Bellucci ge namn åt denna mycket goda rätt. Oliver och blomkål är en också en ovanligt lyckad kombo. Kronan på verket är den rostade mandeln som strös på.

500 g tagliatelle
2,5 dl gröna oliver
1 dl bladpersilja
1 blomkålshuvud, delad i knippen
1/2 tsk salt
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 eller 2 peperoncini
0,5 dl vatten
1 dl riven parmesan
1,5 dl hela mandlar, rostade och sedan grovhackade
svartpeppar
olivolja

1. Kör oliverna och persiljan i matberedare, lägg sedan i en skål.
2. Hetta upp olivolja i en stekpanna, stek blomkålen med salt i 7-8 minuter, tills den blir fint gyllenbrun. I med vitlöken och peperoncinin, stek 2 minuter. Slå i vattnet och koka 1 minut. Slå sedan i olivblandningen, rör om och koka 2 minuter.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och häll av i durkslag.
4. Blanda pastan med blomkålsblandningen, rör i osten och servera med extra ost och den rostade mandeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar