måndag 14 april 2014

TORTIGLIONI MED SALSICCIA OCH SVARTKÅL

Det här är för er som inte vet vad ni ska göra med salsiccia, kungen av alla färska korvar. Det går ju att göra med tomatsås, men ibland vill man prova något nytt, då är det här minst lika gott!

500 g tortiglioni
4 salsicciakorvar
ett par nävar svartkål, savoykål, mangold, spenat eller liknande
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl torrt vitt vin
1 dl ekologisk grönsaksbuljong
1 dl färskriven parmesan
olivolja
salt, svartpeppar

1. Ta ur salsiccian ur skinnet och grovhacka.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. Fräs korven och vitlöken i olivolja på medelhög värme 3-4 minuter.
4. Slå i vinet, låt det koka ihop till ungefär hälften.
5. Sänk värmen en aning och ha i kålen, låt fräsa ett par minuter.
6. Slå i buljongen och lägg på lock, låt puttra ett par minuter.
7. När pastan är klar, slå av vattnet, blanda i korvblandningen och rör om. Slå sedan i osten och rör om. Servera med extra parmesanost och en god olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar