onsdag 12 november 2014

SPAGHETTI MED SALSICCIA


 
 
 Det slog mig att alla kanske inte vet riktigt vad man gör bäst med färsk salsiccia. Vi har tidigare gett tips här, här och här, men det klassiskt italienska är ju att man tar ut den ur skinnet, grovhackar och har i tomatsås.


500 g spaghetti
4 färska salsicciakorvar
1 burk hela tomater (helst från Mutti)
1 dl torrt vitt vin
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 peperoncino
torkad oregano
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
2. Ta ur korven ur sitt skinn och grovhacka. Fräs tillsammans med vitlök och peperoncino 4-5 minuter på medelhög värme (typ 7:an).
3. Slå på vinet och låt koka ner ett par minuter.
4. Slå på tomaterna, oregano, salt och peppar. Rör om och låt puttra cirka 12 minuter.
5. Blanda med pastan och servera med parmesan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar