torsdag 18 juni 2015

CHICKEN NUGGETS MED KOKOSSMAK OCH MANGO- OCH AVOKADOSALSA


 
 
Det här receptet är inget för den som inte gillar kokos. Dessutom tar det lite längre tid än 30 minuter, men OM du gillar kokos är det definitivt värt väntan.

6 kycklingbröstfiléer, skurna i kuber
1 dl kokosmjölk
1 dl kokosmjöl
0,5 tsk malen spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk malna korianderfrön
1 dl kokosflingor
1 tsk salt
2 msk kokosolja

Till mango- och avokadosalsan:
1 avokado, skuren i kuber
1 mango, skuren i kuber
2 msk hackad färsk koriander
0,5 rödlök, finhackad
1 röd chilifrukt, finhackad
3 msk olivolja
0,5 tsk salt

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg kycklingen i en bunke med kokosmjölken, ställ åt sidan.
3. Gör salsan, blanda alla ingredienser och ställ i kylen.
4. Blanda kokosmjöl och kryddor och lägg på en tallrik.
5. Lägg kokosflingorna på en tallrik.
6. Vänd kycklingkuberna först i mjölblandningen och sedan i kokosflingorna. Lägg sedan i en smord ugnsform.
7. Ringla kokosoljan över kycklingkuberna och kör sedan kycklingbitarna i ugnen tills de fått lite färg, cirka 20 minuter.
8. Servera med salsan och ris eller nudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar