tisdag 9 juni 2015

TACOS TILL FRUKOST

Jonas Cramby skapade ett monster när han började skriva om riktiga tacos och grillning för ett par år sedan. I Stockholm finns det nu nära nog ett tacoställe eller en tacotruck i varje gathörn, och man vet att det är allvarligt när Melker och Danyel lägger ner Fredsgatan 12 för att öppna ja, vadå? Jo, ett tacoställe så klart!

Många rynkar kanske på näsan åt frukosttacos, men en godare start på dagen är svår att få! Dessutom går ägg och avokado väldigt bra ihop.

Det här är bara en variant, det går att variera i oändlighet. Chorizo, bacon, lax, olika chilis, äggröra, stekta ägg, majs, sallad...

4 personer:
4 tortillabröd
6 ägg
2,5 msk grädde
2 msk smör
8 goda baconskivor
1 dl riven god cheddarost
1 avokado
0,5 dl grekisk yoghurt
1 röd chilifrukt
saft från en lime
salt
srirachasås
färsk koriander

1. Gör en avokadosalsa. Mosa en avokado, blanda med yoghurten, finhackad chili, limesaft och salt.
1. Börja med att steka bacon, låt rinna av på ett hushållspapper.
2. Gör äggröra, vispa äggen lätt tillsammans med grädden i en bunke. Smält häften av smöret i en tjock kastrull på ganska låg värme. Häll i äggsmeten och rör hela tiden med träslev tills den blir lagom krämig. Smaka av med salt och blanda i resten av smöret.
3. Montera ihop din taco, lägg äggröra på en tortilla, ovanpå det bacon, sedan avokadosalsan och toppa ost, lite srirachasås och färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar