tisdag 8 december 2015

SLOPPY JOE


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sloppy Joe är en amerikansk klassiker, lite som chili con carne, fast man ska äta den med hamburgerbröd. Det går så klart lika bra med tacobröd eller ris. Prova också gärna att använda kalkon- eller kycklingfärs i stället för nötfärs.

600 nöt-, kyckling- eller kalkonfärs
1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, tärnad
1 dl majskorn
1 dl tomatpuré
2 msk äppelcidervinäger
1 msk rörsocker
1 msk honung
1 tsk dijonsenap
1 tsk worcestershiresås
0,5 tsk chilipulver
en halv burk kidneybönor, sköljda och avrunna
rapsolja
salt, svartpeppar
sallad

1. Stek färsen på medelhög värme cirka 10 minuter, den ska bli lite knaprig.
2. I med lök och paprika, sänk värmen en aning och fräs 5-10 minuter.
3. I med tomatpurén och rör om, slå sedan i vinägern, worcestershiresåsen, socker, honung, senap och chilipulver. Rör om ordentligt och låt sjuda 10-15 minuter.
4. När såsen är klar, slå i bönorna och rör om. Servera på hamburgerbröd och toppa med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar