onsdag 22 juni 2016

ITALIENSK SILL















 

 

 

 

 

 

 

Vi hyrde en lägenhet i Italien en gång och skulle ge granntanten en present som tack för att hon hjälpt oss komma till rätta och med en hel del annat. Vi hade med oss ett par burkar matjesill varav den ena överräcktes. Tanten öppnade burken, luktade på innehållet och rynkade på näsan. Sedan tog hon upp fisken ur burken, la den i ett durkslag och sköljde av den med kallt vatten. Hon blandade en enkel vinägrett som hon la den avtorkade fisken i, och så fick vi smaka. Underbart så klart, och mycket enkelt, passar perfekt såväl till midsommar som påsk eller jul.

Nu tar vi semester, vi ses igen i augusti. Ha det så bra i sommar!

2 burkar av den finaste matjesillen du hittar
3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
lite gräslök
salt, svartpeppar

1. Skölj sillen i kallt vatten, torka av den och lägg i en skål.
2. Blanda olja och vinäger, salta och peppra lite. Slå detta över sillen och blanda.
3. Klipp över lite gräslök, och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar