onsdag 16 augusti 2017

INDISK PULLED PORK MED RAITA






















 

 

Pulled pork må vara hur uttjatat som helst, huvudsaken är att det är väldigt gott. Här är en variant med indiska smaker. Sätt på den på morgonen så är den klar när du kommer hem på eftermiddagen. Mycket enkelt, och du lovar väl att aldrig köpa färdiglagad pulled pork?

1 kilo fläskkarré
1 gul lök, skivad
4 vitlöksklyftor, tunt skivade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, strimlad
1 msk spiskummin
2 msk rökt paprika
2 msk malen koriander
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
svartpeppar
2,5 dl äppelcidervinäger

Raita
4 dl grekisk yoghurt
0,5 tsk salt
en halv gurka
en liten näve färsk mynta
en liten näve färsk koriander

1. Hetta upp rapsolja på medelvärme i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära i 10 minuter.
2. I med kryddor och äppelcidervinäger och rör om.
3. I med salt och svartpeppar, lägg i köttbiten och vänd runt den så den täcks med sås. Sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda 7-8 timmar. Vänd köttet efter halva tiden.
4. När köttet är klart, ta upp och dra isär i mindre bitar och blanda det sedan med såsen i grytan.

För raitan:
Blanda grovhackad mynta och koriander med yoghurten och salt. Halvera gurkan och skrapa ur kärnorna. Skiva tunt och blanda i yoghurten.

Servera köttet på taco- eller pitabröd, toppa med en god sallad, och raita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar