tisdag 22 augusti 2017

BUTTER CHICKEN #2























En till fantastisk variant på en av det indiska kökets tungviktare. Tar längre tid än 30 minuter men är så gott!

600 g kycklinglårfilé
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
1 tsk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk malda korianderfrön
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald bockhornsklöver
1 tsk torkad mynta
50 g smör
1 msk tandooripasta
2 msk tomatpué
1 dl god kycklingfond
en burk goda krossade eller hela tomater
1 dl kokosmjölk

1. Salta och peppra kycklingen.
2. Hetta upp rapsolja eller ghee i en stekpanna på medelhög värme och fräs kycklingen ett par minuter per sida, lägg sedan åt sidan.
3. Sänk värmen till låg och fräs lök, vitlök och ingefära i cirka 5 minuter i smöret. I med kryddorna och fräs ytterligare en minut.
4. I med tandooripastan och tomatpurén och fräs ytterligare en minut. I med buljong och krossade tomater, rör om och lägg sedan i kycklingbitarna. Låt koka upp och sjud sedan i cirka 30 minuter.
5. Stäng av värmen och rör i kokosmjölken.
6. Servera med basmatiris och färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar