söndag 3 september 2017

SARDINPLÄTTAR























Alla följare av bloggen vet hur mycket vi gillar goda burksardiner i olivolja. Där för kommer ytterligare ett gott Sicilieninpirerat recept. Det här kan göra både som en förrätt eller varmrätt. Har du den som varmrätt, servera med kokt potatis och en god sallad.

4 burkar goda sardiner i olivolja
en silverlök, finhackad
200 g brödsmulor
2 msk sultanarussin, blötlagda i hett vatten i 10 minuter
2 msk pinjenötter
en stor näve färsk mynta, grovhackad
1 tsk salt
0,5 tsk malen svartpeppar
0,5 dl vitt vin
0,5 dl olivolja
citronklyftor

1.  Ta ur sardinerna, grovhacka och lägg i en bunke.
2. Blanda i lök, russin, pinjenötter, mynta, vin, olja, salt och peppar. Forma till små plättar.
4. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek plättarna i olivolja 4-5 minuter per sida.
5. Servera med citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar