torsdag 28 september 2017

EPISK FISKBURGARE






 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förmodligen den godaste fiskburgaren ever! Det som gör den så god är den fantastiska dressingen.

600 g torsk- eller koljafilé, skurna i större bitar
1 msk malen gurkmeja
5 msk vetemjöl
rivet skal från en ekologisk citron
en nypa peperoncini
salt, svartpeppar
4 msk majonnäs
god småbladig sallad, t. ex. maché, det är agretti på bilden
god tomat, skivad
goda hamburgerbröd
rapsolja

Dressing:
100 g färsk koriander, grovhackad
50 g färsk mynta, grovhackad
2 msk limejuice
1 chili, kärnorna borttagna, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
4 msk olivolja
1,5 tsk agavesirap
en nypa salt och svartpeppar

1. Gör dressingen genom att blanda alla ingredienser.
2. Blanda mjöl, gurkmeja, citronskal och peperoncini i en vid bunke. Salta och peppra.
3. Vänd fisken i mjölblandningen så de täcks ordentligt av blandningen.
4. Grilla eller stek i rapsolja i stekpanna på medelhög värme ett par minuter per sida.
5. Servera genom att bre ut majonnäs på ett halvt hamburgerbröd, på med fisken. Ovanpå detta sallad och tomat och toppa med den fantastiska dressingen. Ät som den är nu med kniv och gaffel eller lägg på andra halvan av hamburgerbrödet som lock.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar