fredag 15 september 2017

GODASTE ZUCCHINIPLÄTTARNA MED PISTAGEYOGHURT











 

 

 

 

 

 

 

Vi har haft recept på zucchiniplättar tidigare, men dessa är ännu godare! Perfekta med en god sallad som lätt lunch eller som förrätt.

2 stora zucchini, rivna, se till att krama ur så mycket vatten som möjligt
4 msk öl
100 g mjöl
3 ägg
75 g färskriven parmesan
en liten näve färsk koriander, grovhackad
rivet skal från en ekologisk citron
salt
rapsolja

Pistageyoghurt:
2 dl grekisk yoghurt
50 g pistagenötter, mixade till pulver
0,25 dl olivolja
rivet skal från en halv ekologisk citron
salt, svartpeppar

1. Börja med yoghurten, blanda alla ingredienser och ställ i kylen.
2. Lägg den urkramade zucchinin i en bunke tillsammans med övriga ingredienser och blanda väl.
3. Forma till plättar och stek i stekpanna på medellåg värme i 3-4 minuter per sida.
4. Låt rinna av lite på hushållspapper innan serveringen med yoghurten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar