måndag 11 december 2017

EN TILL KYCKLING I UGNEN

Ja, vi tar väl en till allt-i-ett-kyckling-i-ugnen rätt till.

1 kilo potatis
600 g kycklinglårfilé
en ask körsbärstomater
3 skivor surdegs- eller formbröd, rivet i bitar
en näve basilika
3 vitlöksklyftor, varje delad i tre bitar
en näve svarta oliver, urkärnade
1 torkad peperoncino
8 skivor pancetta eller bacon, skuret i bitar
salt
olivolja

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Stek kycklingen i omgångar i olivolja på medelhög värme i cirka 3 minuter per sida. Lägg åt sidan.
3. Skär potatisen i lagom stora bitar och lägg i en ugnssäker form tillsammans med tomater, vitlök och basilika. Rör om och kör in i ugnen.
4. Efter 15 minuter, ta ut formen och blanda i kycklingen och oliverna. Kör in i ugnen igen och kör 15 minuter till.
5. Ta ut formen och blanda i pancettan, in i ugnen igen i 15 minuter till.
6. Servera med god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar