tisdag 19 december 2017

QUESADILLAS MED KYCKLING OCH SPENAT

Massor av goda smaker i det här enkla receptet.

6 hg kycklinglårfilé, strimlad eller kycklingfärs
400 g fryst bladspenat, tinad och urkramad, grovhackad
0,5 tsk spiskummin
salt, svartpeppar
olivolja
8 tortillas
3 dl god riven ost

Morots- och mangosalsa:
2 dl grekisk yoghurt
2 morötter, skivade med potatisskalare
1 mango, tunt skivad
salt, svartpeppar

Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå.

Crema med lime och koriander:
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
saft från en halv lime
rivet skal från en lime
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta, pressad
färsk koriander, välj själv hur mycket du vill ha

Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå.

1. Stek kycklingen färdig i olja på medelhög värme.
2. Blanda i spenaten och stek ett par minuter till.
3. Fördela ut blandningen på ena halvan av tortillabröden, på med ost och vik sedan över så du får halvmånar.
4. Stek dessa, två åt gången i olja, en-två minuter per sida.
5. Servera, skeda över creman och ha salsan vid sidan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar