torsdag 27 september 2018

PASTA MED ZUCCHINI, PANCETTA OCH CITRON

 

 
 
Enkel och snabb pastarätt som får en härlig syra av citronen.

500 g valfri pasta
1 ekologisk zucchini, strimlad
250 g pancetta eller rökt sidfläsk, tärnat
1 vitlöksklyfta, finhackad
saften från en halv ekologisk citron
rivet skal från en ekologisk citron
50 g smör
olivolja
2 dl färskriven parmesan
en liten näve färsk bladpersilja, grovhackad
0,5-1 dl av pastavattnet 

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs pancettan i lite olivolja i en stekpanna på medelhög värme i 3-4 minuter.
3. I med vitlöken och fräs en minut till.
4. I med citronskalet och spara allt på en extra tallrik eller fat.
5. Fräs zucchinin några minuter i smöret i stekpannan på medelvärme, blanda sedan i pancettablandningen, citronsaften och späd med pastavattnet. Smaka av med salt.
6. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda pastan med resten av ingredienserna. Blanda sist i hälften av osten och persiljan.
7. Servera med extra parmesan och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar