torsdag 9 maj 2019

TOZZETTI - ITALIENSKA BISCOTTI

Mycket kakor just nu... Tozzetti är från Umbrien och ungefär som biscotti. Det är vanligt att man har både mandel och hasselnötter, men här är det bara mandel. Kakorna går in i ugnen två gånger, därav namnet biscotti.

1 msk bakpulver
en nypa salt
225 g vetemjöl
150 g socker
50 g smör, rumstempererat
2 stora ägg
2 dl mandlar, skållade och skalade

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda bakpulver, salt och mjöl i en bunke.
3. Med en elvisp och degkrokar, blanda smör och socker i ungefär 2 minuter.
4. I med äggen, ett i taget, och fortsätt blanda.
5. Sänk hastigheten och blanda i först de torra ingredienserna och sedan mandlarna.
6. Ta upp degen och lägg på lätt mjölat bakbord. Krama degen lite och forma till en lång "limpa". Tryck till så den blir cirka en centimeter hög.
7. Lägg degen på bakplåt och kör i ugnen 25-30 minuter.
8. Ta ut och låt svalna.
9. Med en kniv, skär diagonalt över degen, cirka 1,5 centimeter tjocka kakor. Lägg tillbaka på plåten och kör i ugnen igen i cirka 15 minuter. Ta ut och vänd på kakorna och kör 5 minuter till. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar