måndag 29 april 2019

MELICOTTI - MERA ITALIENSKA KAKOR
















 

 

 

 

 

Alla ni som gjorde våra krumiri härom veckan kanske fick lite majsmjöl över, och då passar det ju bra att göra dessa. Det här är också ett gammalt recept från Piemonte. Mycket goda, med en svag smak av citron. Det här blir 20-25 kakor.

120 g fint majsmjöl
60 g vetemjöl
60 g socker
75 g smör, rumstempererat
3 äggulor
rivet skal från en ekologisk citron, finhackat
en nypa salt

1. Sätt ugnen på 180°.
2. Blanda mjölen, socker och salt i en bunke.
3. Mosa i smöret med händerna och i med citronskalet också.
4. Blanda i 2 av äggulorna. Forma till en rulle, plasta in och lägg i kylen i 30 minuter.
5. Ta ut rullen, skär 0,5 cm tjocka skivor, forma till små bollar och lägg på en smord plåt.
6. Tryck till bollarna lite lätt med baksidan på en kniv och pensla sedan kakorna med den resterande äggulan.
7. Kör i ugnen i 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar