fredag 5 april 2019

KYCKLING MED SICHUANPEPPAR OCH CLEMENTINER

















 

 

 

 

Det finns fortfarande goda clementiner, så passa på att laga den här redan idag! Sichuanpeppar har en härligt lite pirrande och brännande smak på tungan, som balanseras bra av clementinerna.

600 g kycklinglårfilé
2 clementiner, skalade och klyftade
3 schalottenlökar, finhackade
2 dl torrt vitt vin
2 lagerblad
2 tsk grovsalt
2 tsk sichuanpeppar
1 tsk svartpeppar
olivolja

1. Hetta upp en stekpanna och rosta salt, svartpeppar och sichuanpeppar ett par minuter. Mortla detta sedan, men inte för finkornigt.
2. Blanda kryddorna med 1 matsked olivolja i en bunke och blanda sedan i kycklingbitarna. Låt stå 30 minuter om du har tid.
3. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme och stek kycklingen ett par minuter per sida, några åt gången. Lägg åt sidan.
4. Sänk värmen lite och fräs schalottenlöken i 4-5 minuter.
5. I med kycklingen och lagerbladen, slå på vinet, lägg på ett lock och låt sjuda i cirka 20 minuter. När det återstår 10 minuter, lägg i clementinklyftorna.
6. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar