fredag 7 februari 2020

SPAGHETTI MED SARDELLER OCH FÄNKÅL

sardeller, acciughe, anchovies, fennel, fänkål, spaghetti, finocchio






















Enkel och snabb rätt som får en härlig sälta av sardellerna. Jag hade chilisardeller från Eataly, annars går det så klar lika bra med vanliga. Vill man ha hetta kan man smula i en peperoncino eller två.

500 g spaghetti
50 g smör
olivolja
10 sardeller, finhackade
1 fänkål, finhackad, spara dillen
rivet skal från en ekologisk citron
citronklyftor
färskriven parmesan

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs sardellerna i smör och olivolja på medelvärme någon minut.
3. I med fänkål och citronskal och fräs vidare 5-6 minuter.
4. Späd med 2 dl av det kokande pastavattnet och låt sjuda 3-4 minuter.
5. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda pastan med såsen. Servera med citronklyftor och parmesan och garnera med dillen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar