måndag 20 januari 2020

TRAY BAKE MED KYCKLING OCH PARMESAN














 

 

 

 

 

 

Allt-i-ett-rätter gillar vi här på bloggen, s.k. traybakes, där allting lagas tillsammans i ugnen. Här är det kycklinglårfilé som vi panerar och steker först och sedan kör i ugnen med en god tomatsås och pasta. Detta tar lite längre tid, passar bra som söndagsmiddag kanske.

300 g pasta, t. ex. tagliatelle
1 mozzarellaboll, delad i bitar
panko
färskriven parmesan

Tomatsås, recept här. Använd hälften av såsen, resten kan du frysa in och spara.

Till kycklingen:
600 g kycklinglårfilé
2 ägg, lätt uppvispade
mjöl
panko
rapsolja
salt, svartpeppar

1. Börja med tomatsåsen. Häll den sedan i en ugnssäker form.
2. Under tiden, fortsätt med kycklingen. Vänd i mjöl, sedan doppa i ägg och sist, vänd i panko. Salta och peppra och stek i rapsolja i omgångar ett par minuter per sida. Lägg sedan åt sidan.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av och blanda med tomatsåsen.
4. Sätt ugnen på 200°.
5. Skär kycklingen i halvtjocka strimlor och blanda med pasta och tomatsås.
6. Fördela mozzarellan överst i formen, salta lite och avsluta med att strö panko och färskriven parmesan över.
7. Kör i ugnen i 20-25 minuter eller tills den får en härligt gyllene färg..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar