fredag 20 mars 2020

SALSICCIA MED SVARTKÅL OCH CANNELLINIBÖNOR

salsiccia, svartkål, cannellinibönor, kale, cavolo nero






















I dessa tider gör man bäst i att stanna inne, och då kan man ju passa på att laga den här rätten, en höjdare! Och som vanligt vet ni att svartkål kan man inte få för mycket av, och det ska vara en god, italiensk färskkorv, aldrig mamma Scans "salsiccia".

4 salsiccia-korvar, skinnet borttaget, grovhackade
1 burk cannellinibönor, avhällda och ursköljda
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 peperoncini, smulad
1 tsk fänkålsfrön, mortlade
en näve svartkål, stammen borttagen, grovhackad
2 dl grädde
skal och saft från en halv ekologisk citron
salt, svartpeppar
olivolja

1. Fräs korven i i olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme i 4-5 minuter.
2. Sänk värmen en aning och i med lök, vitlök, peperoncino och fänkål, fräs i ytterligare 4-5 minuter.
3. I med svartkålen, rör om och fräs ytterligare några minuter.
4. I med grädde och 0,5 dl vatten, låt sjuda och reducera 4-5 minuter.
5. I med bönorna, citronskal och saft, smaka av med salt och peppar.
6. Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar