måndag 25 maj 2020

SAAG PANEER

paneer, spenat, palak, saag, spinaci, spinach, indisk mat, indian food, indien, indiskt recept






















Skillnaden mellan saag paneer och palak paneer är att palak betyder att det är spenat, och saag betyder att det kan vara vilken grön bladgrönsak som helst, till exempel svart- eller grönkål. Här har vi dock spenat. Tidigare har vi haft ett recept med tomater i, här är det utan.

500 g spenat, fryst går bra, kom ihåg att krama ur så mycket vatten som möjligt.
ett paket Apetina paneer, tärnad
en halv gul lök, grovhackad
2 vitlöksklyftor, grovhackade
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, grovhackad
2 tsk malen gurkmeja
1,5 tsk malen spiskummin
0,5 tsk garam masala
rapsolja
2 dl vispgrädde
saft från en halv citron

1. Kör lök, vitlök, ingefära i en mixer.
2. Lägg gurkmeja, spiskummin och garam masala på en tallrik och vänd paneeren i detta.
3. Stek paneeren i rapsolja på medelhög värme, se till så den får lite färg runt om. Lägg åt sidan.
4. Hetta upp rapsolja på medelvärme i en annan stekpanna, i med lökblandningen och kryddorna som är kvar på tallriken efter paneeren och fräs 10 minuter, rör om ofta. I med spenaten och grädden och låt sjuda 5 minuter. Låt paneeren gå med sista minuten.
6. Pressa i citron och smaka av med salt. Strö över extra garam masala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar