tisdag 5 maj 2020

CANNELLONI MED SALSICCIA, NÄSSLOR OCH RICOTTA

salsiccia, nässlor, nettles, ortica, ricotta, cannelloni, italia, italy, italien, italiensk mat






















Så är det nässeltider igen! Plocka så små som möjligt, och se till så du har handskar på så klart. Förutom nässelrisotto eller nässelsoppa kan man också använda nässlorna till cannelloni. Det går så klart bra med svart-, grönkål eller spenat också.

Bechamelsås:
2 msk smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
1 dl färskriven parmesan eller annan god ost
salt
en nypa cayennepeppar

Cannelloni:
8 färska lasagneplattor, eller färdiga torkade cannellonirör
ett par stora nävar nässlor, förvällda i 5 minuter, krama ur allt vatten och grovhacka. Spara vattnet, det kan du använda till buljong
2 färska salsicciakorvar, urtagna ur skinnet och grovhackade
en burk ricotta
salt, svartpeppar
färskriven parmesan

1. Börja med såsen. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Vispa i mjölet och späd med mjölken, lite i taget. Höj gradvis temperaturen och forsätt vispa. När du haft i all mjölk och såsen tjocknat lite, ta av från plattan, och blanda i osten och salta och peppra. Såsen kan göras i förväg, när du har gott om tid, kanske dagen innan?
2. Sätt ugnen på 200°.
3. I en stekpanna, fräs korven på medelhög värme 5-6 minuter, tills den nästan är klar.
4. Gör fyllningen, blanda korven i en bunke med ricottan och nässlorna, salta och peppra.
5. Koka lasagneplattorna en minut och skölj sedan 30 sekunder i en bunke med kallt vatten.
6. Lägg fyllning på lasagneplattorna och rulla ihop till rullar och lägg i en smord ugnsform.
7. Häll såsen ovanpå och avsluta med att strö parmesan över. Kör i ugnen cirka 30 minuter, eller tills det fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar