onsdag 22 april 2020

SPARRISSUFFLÉ

sparris, asparagus, asparagi, sufflé, soufflé






















Nu är årets sparris på gång, och då passar det bra med en sparrisrisotto eller varför inte en sufflé? Enkelt och snabbt, perfekt till lunch.

12 gröna sparrisar
lite smör
2 msk färskriven parmesan

Till själva sufflén:
3 dl mjölk
1 lagerblad
en liten näve färsk dragon, grovhackad
50 g smör
50 g vetemjöl
4 ägg, delade, gulor och vitor var för sig
125 g cheddar eller annan lite starkare ost
färskriven parmesan

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smörj en ugnsform med smör och riv parmesan i botten.
3. Skär av ett par centimeter längst ned på sparrisen och koka den i 3 minuter, låt sedan rinna av.
4. Koka upp mjölken med lagerbladet, ta sedan av från plattan och ta ur lagerbladet.
5. Gör en redning i en kastrull, smält smöret och vispa i mjölet. Späd med mjölken, lite i taget, under vispning, tills det tjocknar. Ta av från plattan.
6. Vispa i äggulorna, en i taget.
7. Vispa i osten och dragonen.
8. Vispa äggvitorna fluffiga och vänd försiktigt ner dessa i mjölkblandningen.
9. Häll blandningen i ugnsformen, lägg sparrisarna ovanpå och riv parmesan på toppen.
10. Kör i ugnen i 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar