tisdag 14 april 2020

SPAGHETTI MED CITRON, BASILIKA OCH BRÖDSMULOR

spaghetti, citron, lemon, limone, basilika, basil, basilico, parmesan, parmiggiano, brödsmulor, brewadcrumbs






















Så mycket enklare blir det inte, det tar lika lång tid som det tar att koka spaghettin.

500 g spaghetti.
en dl färskriven parmesan
en näve färsk basilika, grovhackad
2 goda brödskivor, formbröd, surdegsbröd etc, mixat
saft från en halv och rivet skal från en hel ekologisk citron
en dl + en msk olivolja
salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Fräs brödsmulorna i en matsked olivolja i en stekpanna några minuter, tills de fått fin färg. Ställ åt sidan.
3. I en bunke, blanda citronsaft, skal, olivolja, parmesan, salt och peppar.
4. När pastan är klar, häll av vattnet, men spara lite.
5. Blanda pastan med citronblandningen. Späd med med pastavatten om det känns för torrt.
6. Servera med brödsmulorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar