tisdag 2 juni 2020

SPAGHETTI MED KRABBA OCH GLASÖRT

Glasört fanns i plasttråg på grönsaksavdelningen på ICA för ett par år sedan, men man slutade med det av någon anledning. Jag hörde med min lokala handlare, och jo, man kunde ta in det i lösvikt, till fiskavdelningen (!).

500 g spaghetti
en burk krabbkött, avrunnen
en stor näve glasört, sköljd
2 skivor vitt bröd, gärna lite halvtorrt, mixat till brödsmulor
1 peperoncino, smulad
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl torrt vitt vin
rivet skal och saft från en ekologisk citron
en liten näve bladpersilja, grovhackad
salt, svartpeppar
olivolja

1. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs brödsmulorna och peperoncinon så de får färg och blir krispiga, salta och ställ åt sidan på en assiett.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
3. I med lite olivolja igen i stekpannan på medelvärme, och fräs vitlöken ett par minuter.
4. I med krabbköttet, rör om och slå på vinet, citronsaften och skalet, låt sjuda ett par minuter.
5. När det återstår en minut på pastan, blanda i glasörten i pastavattnet.
6. Slå av pastavattnet och blanda pasta/glasörten med krabblandningen.
7. Servera med svartpeppar, extra citron, bladpersilja och brödsmulor. Var försiktig med saltet, glasört är väldigt salt i sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar