fredag 26 juni 2020

NUDLAR MED SICHUANPEPPAR, FLÄSK OCH PAK CHOI

sichuanpeppar, pak choi, fläskfärs, chili, koriander, sichuan, bok choi, kinesisk kål
























Enkel och snabb rätt med en av mina absoluta favoritgrönsaker, pak choi. Går att använda till väldigt mycket, men godast wokad eller grillad.

400 g goda nudlar
2 pak choi, roten borttagen, halverad
400 g fläskfärs
2 vitlöksklyftor, finhackade
en röd chili, kärnorna bortagna, finhackad
1 msk five spice-krydda
2 tsk sichuanpeppar, mortlad
1 msk rörsocker
en näve grovhackad vårlök
en näve grovhackad färsk koriander
en näve jordnötter

Sås:
2 msk hoisinsås
2 msk ljus soja
2 msk jordnötssmör
1 dl vatten

1. Vispa ihop ingredienserna till såsen, ställ åt sidan.
2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
3. Fräs fläsket i en stor stekpanna eller wok i rapsolja på medelhög värme, tills det blir liksom lite knaprigt.
4. Sänk värmen lite och i med five spice, vitlök, sichuanpeppar och socker. Fräs ett par minuter, ta sedan av från plattan och ställ åt sidan.
5. I en annan stekpanna eller wok, i med lite rapsolja och fräs pak choien ett par minuter tills den mjuknat lite.
6. När nudlarna är klara, häll av vattnet och blanda ner i stekpannan tillsammans med fläsket och pak choien. Blanda sedan i såsen och rör om.
7. Servera med vårlök, koriander och jordnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar