tisdag 4 augusti 2020

JÄTTEGOD RABARBERPARFAIT

Det kom otroligt mycket rabarber i år, så då gjorde jag en parfait som blev fantastiskt god. Skillnaden mellan parfait och glass är att glass fryses under omrörning och parfait kan man bara blanda ihop och frysa in "stillastående".

500 g rabarber
1 dl + 3/4 dl rörsocker
2 msk vatten
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
5 äggulor

1. Skala och skär rabarbern i centimeterlånga bitar. Lägg i en kastrull med 1 dl rörsocker och vatten, låt sjuda på medelvärme i 10 minuter. Rör om och låt svalna.
2. Vispa grädden ganska fast i en bunke.
3. Vispa äggulor och 3/4 dl socker i en annan bunke.
4. Vänd försiktigt ner grädden i rabarberblandningen och vänd sist ner äggblandningen i detta.
5. Ställ in i frysen i 2 timmar.
6. Ta fram cirka 15 minuter innan servering. Servera till exempel med jordgubbar, maränger och vispgrädde, utsökt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar