tisdag 8 september 2020

FLÄSK CHAR SIU


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En klassiker, ugnsstekt fläsk som får en härligt röd färg av rödbetspulver. Man kan ta fläskkarré eller fläsksida, här tog vi karré.

700 g fläskkarré
0,5 dl hoisinsås
0,5 dl rörsocker
0,5 dl sherry
0,5 dl honung
3 msk kinesisk ljus soja
2 msk ostronsås
1 tsk salt
0,5 tsk five spice
3 vitlöksklyftor
1 msk rödbetspulver (man kan också ta ett par droppar röd karamellfärg)

1. Skivor av karré skärs sedan på längden i tre långa delar.
2. Placera allt utom köttet i en bunke och blanda väl.
3. Lägg marinad och kött i en plastpåse och ställ i kylen ett par timmar eller helst över natten.
4. Sätt ugnen på 180°.
5. Ta en ugnsform och lägg i folie, fyll formen med lite vatten. Ställ ett ugnsgaller ovanpå.
6. Ta upp köttett ur marinaden och lägg på gallret, kör i ugnen i 20 minuter.
7. Häll under tiden marinaden i en kastrull, koka upp och låt den koka ihop och tjockna i fem minuter. Ta av från plattan och dela i två skålar. Den ena ska användas till att pensla köttet med och den andra har man som sås till maten när man äter.
8. Ta ut köttet från ugnen och pensla med marinaden. Kör in i ugnen igen i 20 minuter.
9. Ta ut ur ugnen, pensla igen med sås och låt vila i tio minuter.
10. Skiva upp köttet och servera med ris, gurka och den sparade såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar