onsdag 16 september 2020

KYCKLING MED JORDNÖTSCURRY


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gillar du jordnötssmör, är det här rätten för dig!

600 g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor, finhackade + 2 hela klyftor
en halv gul lök, finhackad
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, finhackad
0,5 msk mald spiskummin
0,5 msk korianderfrön, malda
0,5 msk malen gurkmeja
1 röd chili, frön borttagna, finhackad
saften från en lime
75 g jordnötssmör
1 msk soja
en halv burk kokosmjölk
salt
rapsolja
färsk koriander
jordnötter

1. Lägg kycklingen i en bunke med vitlöken hälften av ingefäran, kryddorna och limejuicen. Blanda ordentligt och låt stå minst 30 minuter.
2. Mixa de hela vitlöksklyftorna, andra hälften av ingefäran, resten av kryddorna, chilin, löken och ett par matskedar vatten. Ställ åt sidan.
3. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek kycklingen några minuter per sida, lägg sedan åt sidan.
4. Sänk till medelvärme och fräs kryddpastan 7-8 minuter. Blanda i soja och jordnötssmör, fräs ytterligare ett par minuter.
5. I med kokosmjölken och kycklingen. Låt sjuda i cirka 25-30 minuter.
6. Ta av från plattan, blanda i andra halvan av limejuicen. Servera med ris, färsk koriander och strö över jornötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar