söndag 20 juni 2021

NAPOLETANSK PIZZA!

pizza napoli fior di latte margherita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept på napoletansk pizza. Det tar lite tid men det är det verkligen värt. Härligt luftig och bubblig deg. Det här receptet ger 5- 6 pizzor, beroende lite på hur stora man gör dom. Vad du vill ha på, välj själv, men det klassiska i Neapel är ju Margherita, alltså tomatsås och mozzarella eller fior di latte.

800 g mjöl, tipo 00
0,5 l vatten
1 g torrjäst
20 g salt

1. I med vatten i en matberedare. I med salt och jäst, sedan i med cirka 10 % av mjölet.
2. Ha gradvis i mer och mer mjöl tills du fått bra konsistens på degen, kör i cirka 15 minuter.
3. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 2 timmar.
4. Dela upp degen i bollar som väger cirka 250 g var, och lägg på plåtar, strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckta av en fuktig handduk en timme.
5. Kavla ut till tunna pizzor, välj vilken topping du vill ha på och grädda i superhet ugn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar