tisdag 22 februari 2022

GNOCCHI MED BROCCOLI OCH TALEGGIO

Snabb rätt där det inte är potatisgnocchi utan vanlig, torkad gnocchi.

ett broccolihuvud
3,5 dl mjölk
500 g gnocchi
60 g färskriven parmesan
150 g taleggio, skuret i bitar
olivolja
salt, svartpeppar

1. Mosa broccolin i en matberedare.
2. Hetta upp mjölken och broccolin i en tjockbottnad kastrull, låt sjuda 10 minuter.
3. Koka pastan en minut mindre än anvisningarna på paketet.
4. Blanda i parmesanen och taleggion i broccolisåsen och låt dessa smälta. Smaka av med salt och peppar.
5. När pastan är klar, häll av pastavattnet, men spara någon dl.
6. Blanda pastan med såsen och späd eventuellt med pastavatten om den känns för tjock.
7. Servera med extra parmesan och ringla över olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar