tisdag 22 februari 2022

GODASTE BLOMKÅLSSOPPAN MED OST

blue cheese blomkål gruyère soppa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi äter ofta soppa som förrätt, och den här är den godaste på länge, och den är ännu godare dagen efter.

ett blomkålshuvud, skuret i buketter
1 gul lök, finhackad
1 tsk färsk timjan
9 dl god, ekologisk grönsaksbuljong
1 dl grädde
100 g blåmögelost
goda brödkrutonger, färdigköpta eller egentillverkade, gärna surdeg
100 g gruyère, riven
rapsolja
salt, svartpeppar

1. Hetta upp rapsolja i en stor kastrull på medelvärme och fräs löken 5-6 minuter.
2. I med blomkålen och timjan och fräs 3-4 minuter till.
3. I med buljongen och låt småkoka i 15 minuter.
4. I med mögelosten och låt den smälta.
5. Mixa soppan med en stavmixer.
6. I med grädden och smaka av med salt och peppar.
7. Servera soppan toppad med den rivna gruyèren och krutongerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar