fredag 4 mars 2022

SPICY PORK MED JORDNÖTTER

fläskfärs gochujang korea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkel och snabb rätt som får sin goda smak av gochujang, en koreansk fermenterad chilipasta, som numer går att få tag på i nästan varje välsorterad livsmedelsaffär.

400 g fläskfärs
4 pak choi-huvuden
en bit färsk ingefära, stor som en tumme, riven
en vitlöksklyfta, riven
1 msk gochujang
2 msk soja
1 msk mirin
1 dl jordnötter
4 vårlökar
sesamolja
limeklyftor, till servering

1. Hetta upp lite sesamolja i en stekpanna på medelhög värme. Fräs köttet i 6-7 minuter tills det blivit krispigt.
2. Sänk värmen en aning, och i med ingefära och vitlök, fräs en minut.
3. I med gochujang, soja och mirin, rör om.
4. I med pak choi och fräs tills allt är klart.
5. Servera med ris eller nudlar, och strö över jordnötter och vårlök, limeklyftor på sidan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar